Pre. Kor 12th, 2024

Kandidati për kryeprokuror të shtetit e çon në Kushtetuese zgjedhjen e Blerim Isufajt

By Rtv Arbëria Pri28,2022

Kandidati për Kryeprokuror të Shtetit, Shqipdon Fazliu ka paraqitur sot ankesë në Gjykatën Kushtetuese për vlerësimin e kushtetutshmërisë së procedurës se zgjedhjes për postin e Kryeprokurorit të Shtetit.

Lajmin për paraqitjen e ankesës e ka bërë të ditur avokati i tij, Flakorn Sylejmani në një postim në Facebook.

“Përmes kërkesës kemi kontestuar procedurën e zgjedhjes për postin e Kryeprokurorit të Shtetit përkatësisht vendimet e takimit e 212-të Këshillit Prokurorial të Kosovës të datës 06.04.2022”, ka shkruar avokati Sylejmani.

Kandidati për Kryeprokuror të Shtetit, Shqipdon Fazliu pretendon se Këshilli Prokurorial i Kosovës, gjatë procesit të zgjedhjes për postin e Kryeprokurorit të Shtetit, ka shkelur të drejtat e parashtruesit të kërkesës të garantuara me Kushtetutë, përkatësisht të drejtën për gjykim të drejtë dhe të paanshëm, të drejtën në mjet juridik, të drejtën për barazi para ligjit, të drejtat zgjedhore dhe të pjesëmarrjes, të drejtat për mbrojtje gjyqësore e të drejtave të Kushtetutës së Kosovës si dhe të drejtat tjera të përcaktuara me Ligj dhe Konventa ndërkombëtare.

Njoftimi i plotë i avokatit Sylejmani:

Përmes këtij njoftimi, dëshirojmë të ju informojmë se sot me datën 28.04.2022 kemi paraqitur kërkesën e z. Shqipdon Fazliu në Gjykatën Kushtetuese për vlerësimin e kushtetutshmërisë së procedurës se zgjedhjes për postin e Kryeprokurorit të Shtetit

Përmes kërkesës kemi kontestuar procedurën e zgjedhjes për postin e Kryeprokurorit të Shtetit përkatësisht vendimet e takimit e 212-të Këshillit Prokurorial të Kosovës të datës 06.04.2022.

Objekt i kërkesës është vlerësimi i kushtetutshmërisë se procedurës së zgjedhjes për postin e Kryeprokurorit të Shtetit, përkatësisht të Vendimeve të Këshillit Prokurorial të Kosovës për emërimin dhe propozimin e kandidatit për Kryeprokuror të Shtetit.

Konsiderojmë se Këshilli Prokurorial i Kosovës, gjatë procesit të zgjedhjes për postin e Kryeprokurorit të Shtetit, ka shkelur të drejtat e parashtruesit të kërkesës të garantuara me Kushtetutë, përkatësisht të drejtën për gjykim të drejtë dhe të paanshëm, të drejtën në mjet juridik, të drejtën për barazi para ligjit, të drejtat zgjedhore dhe të pjesëmarrjes, të drejtat për mbrojtje gjyqësore e të drejtave të Kushtetutës së Kosovës si dhe të drejtat tjera të përcaktuara me Ligj dhe Konventa ndërkombëtare.

Gjithashtu, kemi kërkuar nga Gjykata Kushtetuese e Republikës se Kosovës të vendosë Masë të Përkohshme, përkatësisht të pezulloje procedurën e emërimit të kandidatit të propozuar, në pritje të rezultatit të procedurës në Gjykatë.

Related Post

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *