Hën. Maj 27th, 2024

“Nuk do t`i mbyllim sytë”, Albulena Haxhiu i kundërpërgjigjet ashpër KGJK-së dhe KPK-së

By Rtv Arbëria Gus11,2021

Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu ka deklaruar se sot ka pritur nga Këshilli Prokurorial dhe ai Gjyqësor i Kosovës, ta përshëndesin miratimin e strategjisë për sundimin e ligjit, por në vend të kësaj ka marrë reagime kundër një deklarate të saj.

“Në vend të kësaj, KGJK dhe KPK, paskan reaguar kundrejt deklaratës sime ku kam theksuar që nuk do të ketë bashkëpunim me këshillat nëse nuk reagojnë kundrejt skandaleve dhe nëse nuk veprojnë në përputhje me përgjegjësitë e tyre ligjore. Këtë e paskan cilësuar si “interferim në punën e tyre”!”, u shpreh Haxhiu në një status në Facebook.

Ajo tha se vonesat në trajtim të lëndëve, ndikimet në sistem, neglizhenca dhe shumë të tjera janë vetëm disa nga problemet me të cilat përballet sistemi i drejtësisë.

“Jo vetëm unë, po s’ka asnjë raport të vetëm në të cilin nuk evidentohen problemet e mëdha në sistemin e drejtësisë dhe si Ministri, përditë përballemi me shqetësimet e qytetarëve në raport me mosveprimin e institucioneve të drejtësisë. Vonesat në trajtim të lëndëve, ndikimet në sistem, neglizhenca dhe shumë të tjera janë vetëm disa nga problemet me të cilat përballet sistemi i drejtësisë. Qeveria jonë ka marrë mandatin e kthimit të besimit qytetar në institucionet e drejtësisë dhe për këtë do të punojmë pa u ndalur”, potencoi ajo.

Sipas ministres Haxhiu, bashkëpunimi me institucionet e drejtësisë, është i rëndësishëm, në kuptim të krijimit të kushteve të punës me qëllim të zbatimit të përgjegjësive kushtetuese dhe ligjore.

“Asnjëherë nuk do t’i mbyllim sytë përballë padrejtësive e shkeljeve. Skandalet në sistemin e drejtësisë janë alarm dhe kjo duhet të përbëj shqetësim edhe për vet këshillat përkatës dhe është në mandatin tim kushtetues të bëj thirrje për zbatimin e kompetencave të tyre kushtetuese dhe ligjore. Barikadimi nuk i ndihmon sistemit e as nuk është shërbim të drejtësisë. Është koha e fundit për të punuar e angazhuar në këtë drejtim. Këtë ua kemi borxh qytetarëve dhe vendit”, përfundoi ajo.

Related Post

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *