Die. Kor 21st, 2024

Ministri Sveçla e shkarkoi, KPMSHC e kthen në pozitën e drejtorit të AME-së, Fadil Kodrën

By Rtv Arbëria Sht7,2022

Këshilli i Pavarur Mbikëqyrës për Shërbimin Civil të Kosovës (KPMSHCK), ka aprovuar ankesën e Fadil Kodrës dhe të njëjtin e riktheu në pozitën e drejtorit të Përgjithshëm, të Agjencisë për Menaxhimin Emergjent (AME).

Lajmin e ka konfirmuar përfaqësuesi i autorizuar i tij, Faton Fetahu, raporton “Betimi për Drejtësi”.

“Të nderuar miq, dashamirë, kolegë dhe bashkëveprimtarë të z. Fadil Kodra! Në cilësi të Përfaqësuesit të Autorizuar, më lejoni t’iu njoftoj që sapo e pranova Vendimin e Këshillit të Pavarur Mbikëqyrës për Shërbimin Civil të Kosovës, në bazë të të cilit, është APROVUAR ankesa të cilën e kemi parashtruar dhe si rezultat, është anuluar vendimi kontestues i Ministrit të Punëve të Brendshme dhe z. Kodra kthehet në pozitën e Drejtorit të Përgjithshëm të Agjencisë për Menaxhimin Emergjent. Në lidhje me detajet dhe bazën ligjore të këtij vendimi, do t’iu njoftoj në orët dhe ditët në vijim”, thuhet në postimin e Fetahut.

Në vendimin e KPMSHCK-së, i cili rezulton të jetë marrë më 5 shtator 2022, thuhet se aprovohet si e bazuar ankesa e datës 22 korrik 2022, e parashtruar nga ankuesi Fadil Kodra, ndërsa anulohet vendimi i 14 korrikut 2022, i ministrit të Punëve të Brendshme, Xhelal Sveçla.

“Obligohet ministri i Punëve të Brendshme, që brenda afatit prej pesëmbëdhjetë (15) ditësh nga dita e pranimit të këtij vendimi të kthejë ankuesin Fadil Kodra në pozitën e Drejtorit të Përgjithshëm të Agjencisë për Menaxhim Emergjent, me të gjitha të drejtat dhe detyrimet nga marrëdhënia e punës, dhe të bëjë kompensimin e pagës nga data 14.07.2022 deri në zbatimin e këtij vendimi”, thuhet në vendim.

Tutje thuhet se KPMSHCK duhet të njoftohet me shkrim pas ndërmarrjes së veprimeve në pajtim me këtë vendim.

Related Post

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *