Mër. Pri 24th, 2024

Ministria e Mbrojtes miraton kurikulën për siguri kibernetike

By Rtv Arbëria Shk 26, 2024

̈ ̈ ̈ ̈ ̈ ̈ .

Në ambientet e Ministrisë së Mbrojtjes, sot është miratuar Kurrikula Trajnuese për Qendrën Shtetërore Trajnuese për Siguri Kibernetike. Hartimi i kësaj kurrikule, e cila u miratua nga ministri i Mbrojtjes, Ejup Maqedonci, është mbështetur nga Ambasada e Mbretërisë së Bashkuar dhe është implementuar nga DCAF me ekspertë vendor dhe ndërkombëtarë.

Ministri Maqedonci në fjalën e tij, para të pranishmëve, theksoi rëndësinë e kësaj ngjarje, duke e cilësuar si një hap mjaft të rëndësishëm për luftimin e sulmeve dhe kërcënimeve hibride, që tani është duke u përballur Kosova dhe vendet tjera të rajonit dhe më gjerë.

Këto kërcënime dhe sulme tani janë edhe të përmasave globale.Krejt në fund, ministri e falënderoi Ambasadën e Mbretërisë së Bashkuar, DCAF dhe gjithë përfaqësuesit e institucioneve, të cilët kanë dhënë kontribut në hartimin e Kurrikulës ku dhe ndau mirënjohje për të gjithë kontribut dhënësit.

Related Post

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *